Várandós nők tapasztalatai a MET-ról

 

Zsigmond Zsuzsa

Első kislányommal 2007. május 4-re voltam kiírva. 14-én még mindig a pocakban volt és már nem húzhattam tovább az időt. Másnap be kellett volna feküdnöm, hogy megindítsák a szülést. Hiszek a karmában épp ezért tudtam hogy meg van annak a csöppségnek írva a pontos születési ideje, nem akartam mesterségesen beleavatkozni az életébe már az elején! Egy ismerősöm aznap felhívott és érdeklődött, hogy megszületett-e már Blankám és miután elpanaszoltam, hogy ez az utolsó napom, akkor javasolta a MET-et, mint végső lehetőség. 14-én este 10 körül megérkezett Babi akivel életemben először találkoztam és a kezelés után ennyit mondott: “Zsuzsi ma már ne csinálj semmit csak feküdj le. Holnap megszülsz.” Hajnal 4-kor 10perces fájásokra ébredtem és délután 2-kor megszületett. A lassan 4 évessé cseperedő szőke, fürtös magzatom még életében nem volt beteg. Ezúton is köszönöm Babinak és boldogan adom nevét tovább.

 

Tóth Kinga

Néhány évvel ezelőtt véletlenül ismertem meg Babit egy barátnőmnél, akihez épp beugrottam megbeszélni valamit. Beszélgetés közben említettem, hogy még mindig magamban hordom az orvosok szerint már több mint öt hete elhalt magzatomat. Három nap haladékot kaptam, ha azalatt nem indul meg a spontán vetélés, kíméletlenül műtőasztalra fektetnek. Babi felajánlotta a segítségét, ekkor hallottam először a MET-ről. Este találkoztunk, kezelt. Nem éreztem semmi különöset, a kezelés után hazamentem, lefeküdtem. Másnap hajnalban otthon, spontán, természetes úton válhattam meg halott magzatomtól. Számomra rendkívül sokat jelentett, hogy ezt a fájdalmas búcsút nem az orvosok kényszerítették ki, hanem magunk intézhettük, kettesben: elhalt magzatom és én. Pár évvel később, latyakos decemberben esett második sorsszerű találkozásom Babival – egyszerűen szembejött az utcán. Épp jókor: harmadik gyermekemmel erős túlhordásban voltam, már a 43. hét környékén jártunk. Ismét orvosi beavatkozás fenyegetett: azt mondták, nem várhatjuk meg a karácsonyt, még előtte mindenképpen megindítják a szülést. Babi 2o-án este kezelt MET-tel. Másnap hajnalban arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz és fájásaim vannak. Délutánra megszületett a fiam, valamivel könnyebben és rövidebb idő alatt, mint korábban a testvérei. Két nehéz helyzetben hozta elém a sors Babit.  Mindkét alkalommal néhány szelíd érintéssel megoldotta azt, amire az orvosok már a késeiket fenték, tűiket hegyezték. Nem is fűznék hozzá többet. Köszönöm!

 

Etler Andrea

Én kb. 5 éve találkoztam először a MET-el. Igazából nem is volt konkrét problémám, legalábbis testi eredetű nem, de szerettem volna kipróbálni, mivel én is gyógymasszőr vagyok, és Babi már nagyon sokat mesélt róla. Az első alkalommal igazából azt éreztem a masszázs végén, hogy valahogy most azt szeretném, valaki maszírozzon meg jó erősen, mert annyira szokatlan volt az a nagyon finom érintés, ami persze nagyon jó volt, de mégis hiányzott a megszokott masszázs. De a második és főleg a harmadik alkalommal egészen mást éreztem, olyan leírhatatlan érzést, ami semmihez nem fogható. Szinte csak a végén tértem magamhoz, és azt sem tudtam, hogy mi történt velem, de olyan volt, mintha 20 órát aludtam volna egyfolytában. Utána elmentem a tanfolyamra amit Bobby tartott és nagyon érdekes volt kicsit jobban belelátni a MET-be, de közben terhes lettem és nem fejeztem be a tanfolyamot, de remélem még bepótolhatom. Viszont Babi MET-ezett engem a terhességem alatt is és az is fantasztikusan jó volt, mind nekem mind a babának is – aki már közben 2 éves:) – de mindig oda vándorolt a pocakomban,ahol éppen Babi megérintett, mintha azt akarná, hogy Ő is kapjon egy kis MET-et. Tehát mindenkinek csak szívből tudom ajánlani.

 

Kiss Viola

A MET-tel a várandósságom II. trimeszterében találkoztam egy kedves baráti házaspár javaslatára. Szerencsére semmi komoly problémám nem volt csak a normális, növekvő pocakkal, súllyal járó kényelmetlenségek (hát és derékfájás, pocakhúzódás) illetve egy régi balesetből adódóan térdfájás. A terápia mindig kellemes teázós beszélgetéssel indult, ahol, átbeszéltük a testi és lelki állapotomat az elmúlt alkalom óta. A kezelés alatt én mindig egy nagyon relaxált állapotba kerültem, a kislányom hol kellemesen mocorgott, hol csendben élvezte a kezelést – mindig egyértelmű volt, hogy Ő is élvezi a pocakban. Mindig testileg és lelkileg feltöltődve távoztunk. A MET segítségével problémák nélkül, a szokásosnak mondott kényelmetlenségektől is mentesen várakozhattam a nagy napra. Ezen felül rengeteg biztatást, megerősítést és tanácsot kaptam, mindig természetes módszereket ajánlva, ami nekem nagyon fontos volt babával a pocakomban. Nagyon szép és viszonylag könnyű szülésem volt, amihez, meggyőződésem, hogy hozzájárultak a rendszeres MET kezelések.

 

Simor Diána

Problémamentes terhességemet részben a MET-nek köszönhetem, mely alatt végig rendszeresen jártam kezelésre. Bár nehéz megfejteni, mi minek a következménye, tény az, hogy szülés után a derekam jobb állapotban van, mint a terhesség előtt volt, a szülés egy vágás vagy külső beavatkozás nélkül hamar, gyönyörűen lezajlott, utána villám gyorsasággal kerültek helyre a hasizmaim, most a szoptatás alatt nem fáj a hátam, nyakam. Ennyit a fizikai oldaláról. Hogy mennyit jelentett az a heti másfél-két óra, amit a kezelésen töltöttem, az felbecsülhetetlen. Mind pihenés, ellazulás tekintetében, mind stresszoldásban, mind a kezeléseket megelőző-követő beszélgetésekre gondolva. Kifejezetten ajánlom minden várandósnak, hogy szánja magára, babájára ezt az időt, energiát, mert sokszorosan megtérül, ráadásul élvezetes is.