Általános tapasztalatok a MET-ről

 

Bánki László

Számomra a MET és hatása elválaszthatatlan attól a személytől, Babitól, aki módszerként közvetítette számomra azokat. Így hát valójában nem is tudom, hogy abból az élményből és változási folyamatból, amit klienseként átélhettem, mi volt a gyógymód, és mi volt az, ami a gyógyító személyiségének köszönhető. De mindegy is. A lényeg …az, hogy egyrészt a MET alapossága, kliensközpontú, humanisztikus megközelítése, a felmérés, interjú és kezelés rítusai, másrészt a velem való törődés, az a diszkrét, mégis mély intimitás, ami a védett, speciális érintésekből, a megtartó erőből, a határozott, mégis puha beavatkozásból eredt – számomra rendkívül hitelesek, kellemesek voltak. A professzionális gyógyító hatást úgy éltem át, hogy mindeközben a saját belső folyamataimmal voltam kapcsolatban, aktívan éltem meg lelki alámerülésem, kereséseim, kételyeim, bizonyosságaim és rátalálásaim folyamatait. Azt hiszem, ez maga az öngyógyítás közvetítése és lehetővé tétele. Rendkívül fontos számomra, hogy Babi azt sugallta, ÉN vagyok a lezajló folyamatok középpontjában, rajtam áll, ami végbemegy bennem. Emellett a spirituális alap mellett igazi érzelmi biztonságot adott az anamnézis és a gyógyítóval való beszélgetés. Pszichológusként is nagyra becsülöm Babi személyes figyelmét, a ráhangolódás és az empátia, valamint az irányomban mutatott elfogadás gesztusait – sokat tanultam ezekből.Az első találkozás legeleje óta evidens módon és könnyedén a szellemi vezetőmnek, kísérőmnek fogadtam el őt, és teljes mértékben rá tudtam bízni magam. Ez a segítő kapcsolati viszony számomra legalább olyan fontos a MET és Babi működésében, mint a gyógymód fizikai része, a feloldó kezelés. Hálás vagyok ezért, hogy mély kríziseimben, gyászomban és igazán kimerült, betegségközeli állapotomban, testi tüneteim jelentkezésekor intenzív segítséget adott. Babi kezében a MET nekem egyrészt a magamra találás spirituális rítusát, az érzelmi megnyugvást és a testi-lelki gyógyuláshoz vezető útra való rátalálást adta. Mindez nem kevés! Mégis, paradox módon természetes – és ez benne a jó. Köszönöm!

 

Lovass László

A MET esetében viszont mindez célzottan és az éntudat jelenléte mellett történik, lehetővé téve a tudatos megértést, az élmények teljes feldolgozását, a stressz hatásainak gyors megszüntetését. Az én értelmezésemben a kezelés alatt két tudatállapot – stresszcsökkentés szempontjából kedvező – oldala találkozik és fejti ki hatását. A MET-tel kapcsolatos személyes és kutatói (Elmefitness, EEG-s vizsgálatok) tapasztalataim egymást erősítették meg abban, hogy a kezelések alatt közel hasonló folyamatok mennek végbe, mint amikor álmunkban a tudatalattink próbál rendet tenni a nehezen feldolgozható stressz-élményeink világában.

 

Tilesh Anna

Hogy a bennem és körülöttem létrejött változások közül melyik köszönhető a Hellinger terápiának, melyik a kineznek vagy a metnek Elisabeth azt nem tudom pontosan, de a metnél éltem át azt legerősebben, hogy odamehet bárki laikusként, de nem hiszem, hogy el is lehet onnan jönni úgy és ha mégis sikerült, egy-két napon belül nem fogsz hinni az érzékeidnek, hogy mik történnek veled, benned.

 
 

Gáspár Bucher Katalin

Mert olyan csatornákat hangol élesre, amik addig csak szunnyadtak. Mintha a tested rádióadóján egyszer csak bejönne egy olyan adás, ami téged a világéletedben legjobban érdeklő témákat és a kedvenc zenéidet nyomatja reggeltől estig. Élvezni fogod minden pillanatát. Áthangol – ebben az értelemben. Ez a MET – nekem.

 

Szigeti Péter

Az élet sok területén sikeres vagyok, de a magánéletben folytonosan ismétlődő elakadásokkal küzdöttem a gyerekkorban ért tapasztalások és traumák miatt. Már az első találkozás alkalmával sokkal közelebb kerültem magamhoz, mint korábban bármikor más kezelések alkalmával. Elisabeth olyan területeket világított be bennem, melyekről nem is tudtam, hogy bennem élnek. A szakmai tudás mellett, remek parter a beszélgetésekben egy percig sem éreztem köztünk különbséget. Nem tudom, hogy fogok-e vele még találkozni, hiszen sokat segített. Úgy él bennem, mint a legjobb barátaim egyike.

 

Lenhardt Miklós

Nekem az évek óta tartó, állandóan visszatérő derékfájdalmam múlt el teljesen, már az első kezelés után. Most a bélgyulladásom rendbetétele zajlik, elég jó eredményekkel, remélem hamarosan erre a fejezetre is sikerül pontot tenni.