Tapasztalatok a MET tanfolyamairól

 

Bak Marianna

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kemény időnként szembesülni a valósággal testünk által. A tanfolyamon tükröt tartunk magunknak, egymásnak és felszínre kerülnek olyan kihívások, amit jó szándékkal megoldhatók. Ez idő alatt vesztettem el váratlanul Édesanyámat. Mivel a képzés alatt adunk és kapunk MET-et, támogatott a gyászban, az elfogadásban. A test nem hazudik – mondják – és a pucér valóságot meglátni a másikban egyszerre izgalmas, időnként félelmetes is. A tanfolyamon részt venni, tanulni nem csupán a testről való tanulást, anatómiát jelentette, hanem valóban a test-lélek-szellem egységét megismerni, a testen keresztül meglátni, érzékelni tanulhattunk. S mindez közel sem ért véget azzal, hogy véget ért a képzés. Azóta nem csak a strandon, de ruhában is igyekszem „felismerni” az embereket, akikkel találkozom.

 

Séra Noémi

A MET tanulása saját magam tanulása. És ha elbukom akkor egy kapaszkodó, hogy fel tudjak állni még ha közben utálom is. De ha lábra álltam akkor jobban szeretem mint előtte és ezáltal magamat is. Na és a tanfolyam nem iskolásdi padokon székeken tanárnéni mondja az anyagot. Hanem elnyúlok a földön és a tananyag cikáz körülöttem és amit elkapok belőle az teljesen az enyém. Amit pedig nem sikerül megértenem az hazajön velem és itthon belémköt de rendesen aztán megvívok vele és ő is az enyém lesz. Aztán úgy érzem , hogy egyszer okos és bölcs leszek és érzem. Az iskolásdiba sose éreztem, hogy egyszer az enyém lesz a tudás. 

 

Kolontár Elvira

Természetesen minden gyógyító módszer másként hat, ha te adod, mint ha te kapod. Más kliensként, páciensként részt venni valamilyen gyógyításon és más a gyógyulásban terapeutaként közreműködni. Minden módszer sajátos mélységeket tár fel a gyógyítással foglalkozó számára és – jó esetben, hiteles módszernél – megtanítja, kívülálló gyógyítóként hogyan kalauzold a klienst a saját gyógyulási folyamatában. Azok a módszerek, amelyek nekem sokat adtak, eleve egyenrangú viszonyt határoznak meg a kliens és a terapeuta között. Nem a gyógyító gyógyítja meg a klienst, mégha ezt az elnevezést is használjuk megszokásból. A hiteles gyógyító nem vindikálja magának a jogot, hogy bárkit is meggyógyítson a szó orvosi értelmében. Szabad szellemi lényekként nem is akarhatunk vállalkozni erre, hiszen ezzel egymás szabadságát, az önmagunkért vállalt felelősséget mismásolnánk el. A hiteles gyógyító csupán segédkezik a páciens öngyógyító folyamataiban, segítő kezet nyújt az önismereti útján az adott módszer gyakorlatát használva a kettőjük között kialakuló semleges, megszentelt térben. A MET mint nonverbális terápia az érintés elemi erejét használva minimálisra csökkenti a túlzott vagy éppen hiányos felelősségvállalás esélyét – ez biztosítja a gyógyulás tisztaságát, az önismeret mélységét, valamint a kliens és a terapeuta szabadságát is. Az egyes szintek egy hétig történő gyakorlása során pedig soha nem látott mélységekbe mehetsz le a csoport biztonságos, támogató közegében. Szívmelengető élmény megtapasztalni, ahogy ez az ősbizalom egymásnak addig tökéletesen idegen emberek között meglepően rövid időn belül kialakul és megszületik egy közös, az önismeretben segítő semleges tudatosság. Öt teljes nap már elegendő idő ahhoz, hogy mélyfúrásokat kezdj el végezni önmagadban és egy más tükörben kezdd el szemlélni magadat, mint eddig. A legtöbbünknek nem adatik meg a Lényünket velejéig átalakító, kitisztító néhány hónapos, pláne nem több éves elvonulás – így egy hét is rengeteget ad és kellően átformál, ha hagyod J Az ötödik nap végén jóval több történik meg, mint hogy megtanulsz egy szintet, egy meghatározott érintéssorozat kivitelezését. Megszületik benned a saját önismeretedből származó bölcsesség az adott szint témájával kapcsolatban, ami stabil alapot nyújt majd a későbbi terápiás gyakorlathoz.

 

Tilesch Anna

Eljött újra az ősz, rövidülnek a nappalok, ritkábban süt a nap és az őszi depresszió a küszöbön toporog, hogy ránk törhessen, pedig nem kéne, hogy így legyen. Hogy hogyan lehetséges az életet folyamatosan szépnek látni, kiemelni a pozitív oldalt és arra koncentrálni?
Nos, egy tippem mindenképp van rá: MET konzulens képzésre kell jönni. Itt ülök a MET (Muscle Effect Therapy) főhadiszállásán és éppen a V. modul tanfolyam–ami nem mellesleg a düh-ről szól-zajlik minálunk. Nem tudom, mi történhet abban a tanteremben, de az biztos, hogy a „nebulók” minden reggel széles mosollyal érkeznek a képzésre és még szélesebbel távoznak. Ezt adja a MET. Jókedvet, felszabadultságot, elfogadást, megújulást, békét, lendületet. Ezt adja a MET konzulens képzés is, és még valamit: a gyógyítás tudományát. Akik elvégzik a kurzust, nem lesznek sem orvosok, sem pszichológusok és mégis, egy kicsit mindkettővé válnak majd, hiszen képesek lesznek segíteni az embereken és képesek lesznek segíteni önmagukon is. A belső béke, jókedv, ugyanis fertőző: nem érdemes hát csodálkozni, ha mindenki mosolyogni kezd körülötted, mikor boldog vagy. Hiszen a MET nem pusztán terápiás módszer, de egy filozófia is, az örömteli, tudatos életről szóló filozófia, arról, hogy a kezünkben van a hatalom a változtatásra. Ha úgy tetszik-kezünkben a hatalom arra, hogy az ősz számunkra is színeket, forró csokit, gyönyörű fényeket és friss, illatos avart jelentsen-tehát csupa szép dolgot. És miért érdemes még MET konzulens képzésre jönni? A jó társaságért, azért, mert ha elvégzed, akkor tulajdonképpen kapsz egy új „szakmát”. Mert kevesebb gyógyszerre lesz szükség otthon, mert különleges, új élményeket szerezhetsz, mert a módszer még nem olyan elterjedt itthon, tehát egy újdonság részese lehetsz. Azért, mert önmagadat is jobban megismerheted általa, de a környezeted is, azért, mert a kurzus mellé forró tea és keksz is jár, de azért is, mert ennyi időt igazán megérdemelsz magadra! Ha szeretnél meggyőződni róla, hogy az élet szép, az ősz szuper, a MET módszer különleges, a képzés pedig fergeteges hangulatú, gyere el a MET infós estre, ahol személyesen találkozhatsz az oktatóval Babival, megtudhatod többek között hogy, hányadik szint után kezdheted meg a munkát és még arra is lehetőséged lesz, hogy kipróbáld a módszert.